Puppet Agent Windows Error

asked 2014-11-23 06:39:54 -0500

Cesar Sturion gravatar image

Hi,

When I execute the Run Puppet Agent on Windows, I get the error below:

Running Puppet agent on demand ... Error: Could not run: "\xE3" to UTF-8 in conversion from ASCII-8BIT to UTF-8 to UTF-16LE

I'm using a Puppet Master on Ubuntu Server with Foreman and one the agent is running in Windows 7.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

What SKU is the Windows 7? Is it an English version?

rob gravatar imagerob ( 2014-11-24 15:23:52 -0500 )edit

No, it's in Portuguese (Brazil).

Cesar Sturion gravatar imageCesar Sturion ( 2014-11-24 15:40:35 -0500 )edit

@Cesar would it be possible to do a full agent run like the following: puppet agent --trace --debug --verbose And paste all the output here. It would be even better if you could capture all of the output and submit a ticket to https://tickets.puppetlabs.com/secure/Dashboard.jspa - thanks!

Iristyle gravatar imageIristyle ( 2014-11-24 16:15:15 -0500 )edit

I have discovered what happen with instalation. We can't use in directory structure spaces or special characters. Now the error changed: Could not retrieve catalog from remote server: Error 400 on SERVER: Failed when searching for node puppetwin.localdomain: Failed to find puppetwin.localdomain via

Cesar Sturion gravatar imageCesar Sturion ( 2014-11-26 15:57:13 -0500 )edit

Are you sure it is the spaces? It could be something else in the name of the folder. What was the full path of the location it was in?

rob gravatar imagerob ( 2014-12-03 15:44:24 -0500 )edit