Ask Your Question
0

facter ipaddress - NO IP - 127.0.0.1

asked 2014-12-06 20:30:44 -0600

PuppetNYC gravatar image

I'm brand new to puppet and feel a bit dumb about it...

I've ran both vmware player 7 and vmware workstation 11 and still can't get it to work.

I've downloaded the Learn Pupper VM and only get a loop back address. I've tried creating a reservation on my dhcp server running on my windows server 2012 r2 server.

I have it bridge mode just how the pdf saids.

image description

image description

image description

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-12-12 15:00:27 -0600

PuppetNYC gravatar image

Hey Greg,

Thanks for your reply. My server was using a wired connection. I figured out my issue. I still had a hypherV virtual switch intact and that was affecting my network. Now the DHCP reservation is active and i'm getting an IP address.

Everything is good now.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2014-12-10 01:38:34 -0600

GregLarkin gravatar image

Are you on a wireless network connection with your host PC? If so, please change the network connection type to NAT and reboot the VM. Does that fix the problem?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-12-06 20:30:44 -0600

Seen: 718 times

Last updated: Dec 12 '14