Ask Your Question
0

puppet apply is working but puppet agent --test is not working?

asked 2015-01-08 02:37:39 -0500

abhishekb gravatar image

updated 2015-01-08 02:40:04 -0500

I wrote a simple manifest test.pp

node'c-d'{ user{'abc': ensure=>absent, }

notify{'Notifying to client':}

}

But when i am trying to run it on agent node, its configuration is not getting applied , output is as under Node c-d

[output] Info: Retrieving plugin Info: Caching catalog for <c-d.domain.com> Info: Applying configuration version '1420702685' Notice: Finished catalog run in 0.03 seconds

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-01-08 03:14:52 -0500

cbarbour gravatar image

Every puppet run starts from a default manifest. With puppet apply, this is either the value of the manifest setting (usually /etc/puppet/manifests/site.pp) or the value you supply on the command line. The default manifest is ignored if you use the -e flag, or pipe into apply from stdin.

With master/agent Puppet, the master uses the manifest setting from the [master] configuration block, or the setting specified in your environment if you're using directory environments. On a vanilla installation of Puppet, the master checks /etc/puppet/manifests/site.pp. Any other manifest in that directory is ignored unless explicitly imported (a deprecated feature.)

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-01-08 03:05:14 -0500

abhishekb gravatar image

Configuration took place after i changed file name from test.pp to site.pp

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-01-08 02:37:39 -0500

Seen: 932 times

Last updated: Jan 08 '15