Ask Your Question
0

Could not autoload puppet/type/propertylist

asked 2015-07-28 11:03:22 -0500

abuzze gravatar image

I am rather new to puppet and my goal is to manage some macs with sfu-managedmac 0.7.2 on a puppetmaster 3.8. It's running on Ubuntu 14.04.

After moving the module to /etc/puppet/environments/production/modules, i already figured out how to join a client to the active directory and enabling the remote management. The next step should be managing some plist files. But running sudo puppet agent -tv results in this error:

Info: Retrieving pluginfacts Info: Retrieving plugin Error: Could not retrieve catalog from remote server: Error 400 on SERVER: Could not autoload puppet/type/propertylist: cannot load such file -- /lib/puppet/managedmac/common.rb on node vmtest.local Warning: Not using cache on failed catalog Error: Could not retrieve catalog; skipping run

I verified that pluginsync is true in [main] on the server and the client in the puppet.conf. Changing the module files, results in a download to the client, so it should be working. I can also see all files in /lib/puppet/ on the client.

I installed CFPropertyList (2.3.1, 2.2.8) and sqlite3 (1.3.7) on the client and the server via gem install ... To test if my Hashes contain an error i used the example and added this to the site.pp. It resulted in the same error.

node vmtest{ $defaults = { owner => 'root', method => insert, } $files = { '/this/is/a/file.plist' => { 'content' => { 'somekey' => 'somevalue'}, format => xml, }, }

class { 'managedmac::propertylists': files => $files, defaults => $defaults, } }

I also run puppet agent -t on the server, as mentioned in other similar issues. It tried 3 different clients. All OS X 10.10.4.

Any hints on how to debug this problem would be highly appreciated.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-07-29 02:47:51 -0500

abuzze gravatar image

After working on this problem the next day, the issue cannot be reproduced any more. Maybe it was some sort of caching issue with the puppet master.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-07-28 11:03:22 -0500

Seen: 434 times

Last updated: Jul 29 '15