Ask Your Question
1

learning puppet vm fail on puppet agent --test

asked 2015-09-23 12:28:54 -0500

lianato3 gravatar image

Hi,

I'm stuck on the second quest in the puppet learning vm tutorial, when running the command: puppet agent --test. The error that I'm getting is:

Info: Retrieving pluginfacts Info: Retrieving plugin Info: Loading facts Error: Could not retrieve catalog from remote server: Error 400 on SERVER: Evaluation Error: Error while evaluating a Function Call, Received fatal alert: protocolversion at /opt/puppetlabs/puppet/modules/perepo/manifests/repo.pp:55:11 on node learning.puppetlabs.vm Warning: Not using cache on failed catalog Error: Could not retrieve catalog; skipping run

I've tried to create a new vm from scratch several times but I keep getting the same error. Any Ideas?

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-09-29 06:56:46 -0500

magicadam gravatar image

I had the same problem whilst using VirtualBox. The problem solved when i switched to -VMwareWorkstation 12- and went for bridged mode(NAT-Mode was selected at start).

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-09-28 17:04:21 -0500

Is your NIC set to "bridged"?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2015-09-23 12:24:31 -0500

Seen: 301 times

Last updated: Sep 23 '15