Ask Your Question
0

till depend on me -- not purging

asked 2015-11-25 15:52:20 -0600

creiss gravatar image

Hey folks,

I am getting

Warning: /Stage[main]/Icinga::Config/Nagios_service[someremovedcheck]: Service[nsca],Service[icinga],Service[npcd] still depend on me -- not purging

while running on the Icinga Server. The services class of icinga is as follows:

  service { "icinga":
      ensure     => running,
      hasstatus  => true,
      hasrestart => true,
      enable     => true,
      require    => Class["icinga::install"],
  }

(services npcs and nsca are analog to this one). The icinga::install has no require of the service class; The Nagios_service is defaulting to

  Nagios_service {
      check_interval        => "1",
      check_period          => "24x7",
      contact_groups        => "${::icinga::client::contactgroup}",
      ensure                => "${::icinga::client::installed}",
      host_name             => "${::fqdn}",
      initial_state         => "o",
      max_check_attempts    => "3",
      notification_interval => "0",
      notification_options  => "w,u,c,r",
      notification_period   => "24x7",
      notifications_enabled => "${notifications}",
      process_perf_data     => "1",
      register              => "1",
      retry_interval        => "1",
      action_url            => '/icinga/graphs/graph?host=$HOSTNAME$&srv=$SERVICEDESC$\' class=\'tips\' rel=\'/icinga/graphs/popup?host=$HOSTNAME$&srv=$SERVICEDESC$',

and a typical service as

  @@nagios_service { "$::fqdn-load":
      check_command         => "check_nrpe!check_load!1",
      display_name          => "system load",
      service_description   => "system load",
      notifications_enabled => "${::icinga::client::load_alert}",   }

The collecting takes place in icinga::config like

resources { "nagios_service":
    purge  => true,
    notify => Class["icinga::service"], } Nagios_service <<| |>> { 
    notify  => Class["icinga::service"], 
    require => Class["icinga::install"]  }

The classes itsself are included via hiera. This setup worked on 3.x; I recently upgraded to 4.x and I just now noticed it. I banged my head against this all day; ANY help is greatly appreciated!

-Chris

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-11-27 03:13:55 -0600

looks like this is a bug thats being worked on? bug?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-11-25 15:52:20 -0600

Seen: 126 times

Last updated: Nov 27 '15