Ask Your Question
1

Resource skips first run, works on second run

asked 2013-08-24 15:45:00 -0500

extraordinaire gravatar image

updated 2013-08-25 04:08:58 -0500

I've got a resource defined (gearman extension for php via pecl provider) which doesn't get applied until I run puppet the 2nd time, even though I can see it in the output of the first run.

Seems it gets scheduled to run, but it doesn't. First run output:

Debug: Executing '/usr/bin/pecl upgrade gearman-0.8.3'
Notice: /Stage[main]/Php::Extension::Gearman/Php::Extension[gearman]/Package[gearman]/ensure: created
Debug: /Stage[main]/Php::Extension::Gearman/Php::Extension[gearman]/Package[gearman]: The container Php::Extension[gearman] will propagate my refresh event
Debug: Php::Extension[gearman]: The container ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

2

Please post the relevant manifest code for further debugging here.

GregLarkin gravatar imageGregLarkin ( 2013-08-24 16:54:18 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
4

answered 2013-08-25 04:09:14 -0500

extraordinaire gravatar image

Hours later, with fewer strands of hair, I figured it out: the module I'm using for php doesn't have precedence setup between it's php::extension class and the php5-dev module.

This fixed it: Package['php5-dev'] -> Php::Extension <| |>

edit flag offensive delete link more

Comments

nice catch!

DarylW gravatar imageDarylW ( 2016-04-09 18:40:16 -0500 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-08-24 15:45:00 -0500

Seen: 100 times

Last updated: Aug 25 '13