Exec "mco puppet runonce" the agent can't work

asked 2016-08-14 06:51:28 -0500

farway gravatar image

HI,all: Today, I install the puppet+mcollectvie and the version like this: mcollective-puppet-common-1.11.1-1.el7.noarch puppet-agent-oauth-0.5.1-1.el7.noarch mcollective-puppet-agent-1.11.1-1.el7.noarch puppetserver-2.5.0-1.el7.noarch mcollective-puppet-client-1.11.1-1.el7.noarch puppetlabs-release-pc1-1.0.0-2.el7.noarch puppet-agent-1.6.0-1.el7.x86_64 then I config the mcollective and it work OK, like this: [root@kvm ~]# mco ping kvm.test.com time=8.60 ms

---- ping statistics ---- 1 replies max: 8.60 min: 8.60 avg: 8.60 [root@kvm ~]# mco inventory kvm.test.com Inventory for kvm.test.com:

Server Statistics: Version: 2.9.0 Start Time: 2016-08-14 19:36:02 +0800 Config File: /etc/puppetlabs/mcollective/server.cfg Collectives: mcollective Main Collective: mcollective Process ID: 10618 Total Messages: 5 Messages Passed Filters: 5 Messages Filtered: 0 Expired Messages: 0 Replies Sent: 4 Total Processor Time: 1.59 seconds System Time: 0.22 seconds

Agents: discovery filemgr nrpe
package puppet rpcutil
service shell

Data Plugins: agent collective fact
fstat nrpe puppet
resource service sysctl

Configuration Management Classes: No classes applied

Facts: mcollective => 1

then i exec "systemctl stop puppet" and "systemctl disable puppet" when is exec "mco puppet runonce -v", the agent can't apply 。when i exec "puppet agent --test" ,the agent work ok and Apply the create rules Who can help me,Thanks.

edit retag flag offensive close merge delete