Ask Your Question
0

ENC not working with puppetserver on Xenial

asked 2017-07-21 15:18:44 -0600

iiibill gravatar image

I am upgrading our puppet masters to xenial and replacing apache/passenger with puppetserver. The server seems to be working, but it is ignoring the ENC. In /etc/puppet/puppet.conf I have:

external_nodes = /etc/puppet/node.rb
node_terminus  = exec

From what I can tell node.rb is not being called at all. node.rb works fine from the command line. There is nothing in the log file that indicates an error. I do see entries in the log when an agent runs, but nothing indicating that node.rb called.

What am I missing? What should I look at next?

Bill

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2017-07-23 09:55:55 -0600

the way you have done it is correct - just a couple of things - did you restart puppet after adding ENC - you need to. also what does puppet config print regarding where it thinks the config file should be?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2017-07-24 14:47:44 -0600

iiibill gravatar image

You nailed it. I was modifying /etc/puppet/puppet.conf and the puppetserver is reading /etc/puppetlabs/puppet/puppet.conf. Thanks for the pointer.

Bill

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-07-21 15:18:05 -0600

Seen: 23 times

Last updated: Jul 24