Ask Your Question
0

Learning VM question - do I need port forwarding?

asked 2017-11-18 11:00:57 -0600

Hi, I am trying to run the puppet learning vm, so I started with Ubuntu 16.2 and installed virtualBox. I pulled down the LearningVM and with Vagrant created the image. I am able to launch the puppet learning vm within VirtualBox. I am able to log in ok.

I get the # prompt, and the screen indicates to navigate to http://10.0.2.15

I used my browser, outside of Virtual Box but it just spins on that address.

Do I need to open a port up for this? What is my next step please?

Thanks, CF

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-11-20 02:40:17 -0600

within virtualbox settings have you tried configuring networking to NAT (under general settings) - try this and see if ok - you may have to restart the VM afterwards.. also does facter ipaddress show 10.0.2.15?

if above doesnt work then we can try port forwarding -- create an entry for your VMs NAT Adapter under Port-Forwarding - map Host Port 10443 to guest port 443. then go to https://localhost:10443

edit flag offensive delete link more

Comments

Thank you, the NAT worked :)

cottagefarmer gravatar imagecottagefarmer ( 2017-11-20 04:16:56 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-11-18 11:00:57 -0600

Seen: 19 times

Last updated: Nov 20